COMICRO & DIAGNOST-IQ KIEZEN VOOR SLTN ALS HAAR NIEUWE ICT PARTNER

Diagnost-IQ en Comicro zijn twee zelfstandige laboratoria voor medische laboratoriumdiagnostiek (klinische chemie c.q. microbiologie) met locaties in Hoorn, Purmerend en Zaandam. Zij kennen hun oorsprong in het Dijklander Ziekenhuis en het Zaans Medisch Centrum.

Eind 2022 zijn Diagnost-IQ en Comicro op zoek gegaan naar een deskundige ICT partner voor het ontvlechten van de ICT omgeving van het Dijklander ziekenhuis met als uitgangspunt volledige zelfstandig operationeel regie te kunnen gaan voeren. Na een uitgebreid selectietraject heeft Diagnost-IQ en Comicro gekozen voor SLTN als outsourcing partner.

Martin Borggreve, bestuurder Comicro en Diagnost-IQ : “Een veilig, flexibel en modern ICT fundament is essentieel om de digitale transformatie binnen de laboratoria te faciliteren. Laboratoriummedewerkers dienen op verschillende plekken binnen zorgorganisaties te kunnen werken waarbij oog is voor connectiviteit en toekomstige innovaties. Verder vraagt de marktontwikkeling om een schaalbare ICT-voorziening. SLTN geeft hier met haar Ideale ZorgWerkplek, -Cloud en Securitydienstverlening optimaal invulling aan. We zochten een betrouwbare partner, met ervaring binnen de laboratoria wereld, waarmee we samen onze dienstverlening richting onze medewerkers en de ziekenhuizen konden verbeteren en waarborgen. Deze hebben wij SLTN in gevonden”.

De dienstverlening van SLTN bestaat uit:

  • Uw Ideale ZorgWerkplek; een moderne werkplekomgeving inclusief Microsoft 365, mobile devicemanagement en nieuwe devices.
  • Uw Ideale ZorgCloud; een private Cloudoplossing voor de applicaties.
  • Uw Ideale ZorgSecurity, 1e en 2e lijns servicedesk en service-integratie (SPOC)

Eugene Tuijnman, CEO SLTN: “We zijn enorm trots dat we zijn gekozen als dé ICT Partner voor Diagnost-IQ en Comicro. De trend van consolidatie binnen de laboratoria vraagt om een ICT Partner die in staat is om met de geboden ICT-omgeving flexibiliteit te bieden als het gaat om schaalbaarheid en daarbij anticiperen op  veranderende omstandigheden. We kijken uit naar de prettige samenwerking met Diagnost-IQ en Comicro en hopen samen in de toekomst nog meer mooie stappen te gaan maken!”

Martin Borggreve,bestuurder Comicro en Diagnost-IQ & Eugene Tuijnman, CEO SLTN

Over Diagnost-IQ en Comicro

Diagnost-IQ en Comicro zijn jonge, dynamische en toekomstgerichte organisaties in de klinische chemie en microbiologie. Met circa 300 medewerkers vormen zij een betrouwbare samenwerkingspartner en leverancier van medische laboratoriumdiagnostiek.
Diagnost-IQ biedt kwalitatief hoogwaardige producten en diensten aan zorgverleners ter ondersteuning van het diagnostiek – en behandeltraject. Diagnost-IQ is professioneel georganiseerd en draagt bij aan een effectieve en efficiënte zorgverlening van haar contractpartners. Het leidend principe is “operational excellence”. Het streven is om de komende jaren een top 5 positie in te nemen.

Comicro is een betrouwbare samenwerkingspartner en leverancier van optimale infectiediagnostiek zowel voor de eerste-, als tweede lijn gezondheidszorg en andere klanten binnen de kernregio’s Zaanstreek-Waterland, Amsterdam-Noord en West-Friesland als daarbuiten. Comicro levert kwalitatief hoogwaardige diensten en producten door gebruik te maken van vakkundige medewerkers, het hanteren van beroepsstandaarden en bewezen technieken. Tevens is Comicro hét expertisecentrum voor preventie, diagnostiek en therapie van infectieziekten, allereerst gericht op Noord-Holland.