Nederlands Instituut Beeld en Geluid gunt SLTN aanbesteding voor de levering van Server en Storage apparatuur

SLTN heeft de aanbesteding voor Server en Storage apparatuur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (hierna Beeld en Geluid) gegund gekregen. De aanleiding voor de aanbesteding was dat Beeld en Geluid nieuwe hardware voor haar IT omgeving nodig had. De aanbesteding viel uiteen in twee percelen, waarvan SLTN het perceel Servers & Storage heeft gewonnen. Op hoofdlijnen wordt onder Servers en Storage het volgende bedoeld: rack mount servers in diverse configuraties, Scale Out NAS clusters (storage appliances) en storage voor virtualisatie omgevingen. SLTN heeft voor de servers gekozen om HPE servers aan te bieden en voor de Scale Out NAS oplossing Qumulo in combinatie met HPE Apollo servers. De Qumulo oplossing vervangt deels de  bestaande oplossing. De totale looptijd van de overeenkomst is 6 jaar.

De door SLTN aangeboden NAS storage oplossing van Qumulo is na de definitieve gunning getest door gebruik te maken van een Proof of Concept. Om zeker te stellen dat de oplossing daadwerkelijk volgens alle gestelde eisen functioneert, is dit uitgevoerd op locatie van Beeld en Geluid. De Proof of concept is succesvol gebleken en zodoende wordt er gestart met de daadwerkelijke implementatie.

Eugène Tuijnman, CEO SLTN: “Ik ben verheugd dat Beeld en Geluid voor SLTN heeft gekozen en trots op het team dat dit heeft mogelijk gemaakt. Nu de Proof of Concept succesvol is gebleken staat niets een succesvolle en vruchtbare samenwerking in de weg.”

Over Nederlands Instituut Beeld en Geluid
Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.