About This Project

Creativiteit medewerkers Inventum gestimuleerd met Dell Canvas

Inventum, specialist op het gebied van innovatieve ventilatie- en warmwatersystemen, test als eerste organisatie in Nederland de Dell Canvas, geleverd door SLTN Inter Access. De Dell Canvas stelt medewerkers in staat op een nieuwe, intuïtieve manier te ontwerpen en tekenen. Het betekent een positieve impuls voor de creativiteit en productiviteit van medewerkers.

 

“IT is de spil waar onze bedrijfsvoering om draait”, aldus Jan van Lit, ICT-coördinator bij Inventum.
“IT ondersteunt ook het creatieve werken. Het creatieve werk willen we stimuleren en gemakkelijker maken door gebruik te maken van de in de markt aanwezige technologieën. Zo maken we al veel gebruik van 3D tekenen en CAD tekenen bij het ontwerpen van onze producten. Ook op deze gebieden willen wij ons verder ontwikkelen.”


Zelf experimenteren met nieuwe technologie

De recent gelanceerde Dell Canvas heeft de CES 2017 Innovation Awards in ontvangst mogen nemen. Het is een 27 inch QHD-touchscreen met Adobe RGB, dat horizontaal geplaatst wordt op een bureau, en compatibel is met een Windows 10-laptop, -desktop of All-in-One. Speciale software in de nieuwste Windows 10-update werkt automatisch samen met Canvas. Het scherm is direct verbonden met Corning Gorilla Glass met anti-reflectiecoating, zodat de pen direct contact maakt met het scherm. Hierdoor lijkt het gebruik op schetsen op papier.

“Wij zijn erg content over het feit dat wij als eerste organisatie een Dell Canvas mogen testen. Het is mooi om te zien hoe mensen zelf gaan experimenteren en uitvinden hoe zij het beste met die nieuwe technologieën kunnen werken. Met name de jongere medewerkers staan te springen om dergelijke nieuwe technologieën. Het is fijn dat wij ze deze mogelijkheid kunnen bieden.”

Ook toepasbaar op kleine computer en laptop
Daarnaast maakt de Dell Canvas voor de bediening gebruik van een losse schijf, het zogenoemde totem. Het scherm herkent een aanraakpuntpatroon aan de onderkant van elke totem, waardoor menu’s snel worden weergegeven en eenvoudig te selecteren zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk lijndikte of kleur met één polsbeweging aan te passen.

Inventum gebruikt de Dell Canvas samen met de Dell Ultra Sharp 34 gebogen monitor, met een ultra brede beeldverhouding van 21:9. Van Lit geeft aan positief verrast te zijn door het feit dat de Dell Canvas ook goed werkt op een kleine computer en laptop. “Daar had ik vooraf niet op gerekend, ik ging ervan uit dat je er een zware desktop voor nodig had. Hij werkt fantastisch, je steekt de stekkers erin en hij installeert vanzelf. Hij is gelijk up and running.”

Beste optie in de markt
Van Lit verklaart de keuze van Inventum voor de Dell Canvas: “We hebben voor de Dell Canvas gekozen omdat die een aantal voordelen heeft boven de andere opties die nu op de markt zijn. Het mooie is dat het platte scherm je werkblad is. Je kunt het resultaat projecteren op een ander scherm dat erachter staat. De Dell Canvas is bovendien prijstechnisch erg aantrekkelijk. Wij hebben hem vlak na de introductie tijdens een demonstratie bij Dell gezien en ik dacht direct: deze moeten wij hebben!” 

 

Partnerschap in plaats van leverancier
Inventum heeft de Dell Canvas gekocht bij SLTN Inter Access, een vertrouwde partner voor de producten van Dell. Van Lit is tevreden over het partnerschap met SLTN Inter Access: “Wij nemen ook andere oplossingen af bij SLTN Inter Access, zoals servers, en de samenwerking verloopt prima. Ik zoek niet alleen een leverancier, maar iemand die ons operationeel verder helpt, een partner. Wij hebben namelijk honderd gebruikers. Deze gebruikers bedien ik samen met strategische partners zoals SLTN Inter Access. Daar kan ik mijn problemen neerleggen, en zij komen met een oplossing. Het is niet meer mogelijk alle kennis die je nodig hebt voor IT zelf in huis te halen.”


Innovatie belangrijk voor Inventum
Energy Innovation First zo luidt de slogan van Inventum. Innovatie is belangrijk voor ons zo geeft Van Lit aan: “Door de Dell Canvas toe te passen binnen onze organisatie kunnen we invulling geven aan die visie. Een bijkomend voordeel is dat we met dergelijke vooruitstrevende oplossingen een aantrekkelijke werkgever blijven voor jonge, ambitieuze mensen. Wij voorzien nieuwe medewerkers  van de nieuwste technologie om optimaal hun werk uit te voeren.”

Date
Category
Cloud Services, Industrie, Uw Ideale Cloud, Uw Ideale Datacenter, Uw Ideale Werkplek