About This Project

ISS Facility Services ontzorgd met De Ideale Werkplek

 

ISS is een internationaal facilitybedrijf, dat in aantal medewerkers tot de grootste bedrijven ter wereld behoort. De afgelopen tijd is ISS Facility Services een belangrijke transformatie doorgegaan. Waar het bedrijf eerst bestond uit separate onderdelen voor activiteiten als cleaning, catering en health care, zijn deze activiteiten in de nieuwe situatie samengevoegd tot geconsolideerde facility diensten voor key accounts, waaronder veel wereldwijde multinationals. “Wij ontzorgen onze klanten volledig op het gebied van facility management”, zegt Marc Roest, ICT Director bij ISS Facility Services. “Die houding verwachten wij ook van onze leveranciers”

 

IT speelt in de activiteiten van ISS Facility Services een steeds grotere rol. Tegelijkertijd is de uitdaging dat een deel van onze operationele medewerkers moeite heeft met technologie. Vanwege bijvoorbeeld een taalachterstand of vanwege de leeftijd. Daarbij werken binnen ISS Facility Services werken circa 80 nationaliteiten. “Dat maakt dit werk extra uitdagend, maar je krijgt ook interessante inzichten. Toen ik laatst bij een company day meeliep met een van onze schoonmaakmedewerksters was voor haar een belangrijk voordeel van ons bedrijf dat onze karretjes veel lichter en dus handiger waren. Vernieuwing had voor haar geen relatie met technologische ontwikkelingen als IoT .”

 

Open en transparant

Dit neemt niet weg dat voor een groot deel van de medewerkers technologie essentieel is om het werk goed te kunnen doen. Daar is een aparte afdeling verantwoordelijk voor. “Iedereen die bij ICT betrokken is hebben we samengevoegd in de afdeling Corporate Systems. We doen daarbij zelf niet de ontwikkeling, het is een regie-organisatie die schakelt met onze leveranciers.”

 

“Zo werken we ook al jaren met SLTN Inter Access. Daarbij hebben we een modern en praktisch IT-contract op basis van een open en transparante relatie, op basis van heldere afspraken.” Bij het opzetten van deze constructie zijn een aantal gespecialiseerde medewerkers van ISS in dienst gekomen bij SLTN Inter Access. Ook de servers zijn volledig verhuisd naar de SLTN Inter Access Cloud.

 

Hybride gebruikersgroep

“Tijdens die transformatie hebben we ook besloten de werkplekken van onze medewerkers opnieuw in te richten. De uitdaging was onze hybride gebruikersgroep. Een deel van de medewerkers werkt de hele dag op hetzelfde kantoor, maar we hebben ook een grote groep mobiele medewerkers die de hele dag op de weg zitten. Daarnaast hebben we mensen die altijd bij de klant werken, en van daaruit inloggen om informatie door te geven. Voor al die mensen wilden we een werkplek in de cloud, zodat iedereen op dezelfde manier terecht kan op de systemen van ISS Facility Services.”

 

Dat een online werkplek vanuit een virtual private cloud de beste oplossing vormt voor die diversiteit aan medewerkers had ISS al snel zelf besloten. “Met die vraag zijn we vervolgens naar SLTN Inter Access gegaan. Daar hebben we nog gediscussieerd over de mogelijkheden. SLTN Inter Access heeft vervolgens de werkplek ingericht conform de Uw Ideale Werkplek oplossing en beschikbaar gesteld aan de ISS medewerkers.”

 

Transformatie

ISS Facility Services heeft de transformatie behoedzaam aangepakt. “We zijn klein begonnen, met een bescheiden aantal mensen op kantoor en een beperkt aantal applicaties. Vervolgens zijn we steeds meer gebruikers gaan uitrollen. Dat was een iteratief proces, bewust geen big bang. Het eerste jaar duurde dat vrij lang, maar dat kwam door het samenvallen van dit project met het vormgeven van de nieuwe afdeling corporate Systems . Daarna konden we grotere stappen gaan maken.”

Marc Roest, ICT Director bij ISS Facility Services.

De ideale werkplek voor ISS is opgezet met software van Citrix en geleverd vanuit Uw Ideale Cloud van SLTN, waarbij de medewerkers via hun laptop vanaf iedere locatie toegang hebben.

 

Veiligheid

Het project is succesvol afgerond. “Alles draait nu goed, iedereen is over”, zegt Roest. Een van de voordelen van die nieuwe werkplek op het gebeid van security bleek onlangs nog: “Bij een van onze medewerkers werd de laptop uit zijn auto gestolen. Die konden we direct op afstand blokkeren door eenvoudig het cloud-account af te sluiten, op de laptop zelf staat niets. Met deze werkplek zijn we ook gelijk compliant aan de GDPR.”

 

“Zowel functioneel als technisch zijn we er heel enthousiast over. In de manier van werken heeft het ons veel gebracht, alle medewerkers hebben veel voordeel van de online-omgeving.”

 

Partnership

Marc heeft een duidelijke visie op de samenwerking, die verder gaat dan leverancier-afnemer: “Zoals gezegd hebben we niet een gedetailleerd contract met zware boeteclausules, het maakt mij niet uit of de telefoon in 15 of 16 seconden wordt opgenomen, ik wil dat de gebruikers tevreden zijn. Zo werken we zelf ook met onze klanten. In de ICT is dat nog niet gebruikelijk. Samen met SLTN Inter Access hebben we daar nu een begin mee gemaakt, we willen dat ze ons ontzorgen en ons adviseren met betrekking tot innovatieve ontwikkelingen. Dan heb je een echte partnership.”

 

 

Date
Category
Managed Services, Uw Ideale Cloud, Uw Ideale Werkplek