SLTN Inter Access brengt innovatie naar Stichting Dichterbij met Ideale Zorgwerkplek

About This Project

Stichting Dichterbij heeft gekozen voor de uitbesteding van haar volledige ICT-omgeving, inclusief infrastructuur, applicaties en werkplekken. Dichterbij wil met deze uitbesteding de stap zetten naar een geïntegreerde, innovatieve ICT-omgeving die het bieden van de best mogelijke zorg aan Dichterbij-cliënten mogelijk maakt. Nu en in de toekomst. SLTN Inter Access/Ordina zijn geselecteerd als innovatiepartners van Dichterbij.

De eerste stap naar een nieuwe innovatieve ICT-omgeving is de implementatie van een geïntegreerde werkplekoplossing, die volledig inspeelt op het ambulante karakter van de gezondheidszorg van Dichterbij onder de noemer ‘Uw Ideale Zorgwerkplek’. Hiermee verkrijgt Dichterbij een technische efficiënte, schaalbare, laagdrempelige en veilige werkplek en hosting oplossing waarmee de medewerkers van Dichterbij in staat zijn op elk moment, op elke plaats en met elk apparaat op een veilige manier toegang te krijgen tot hun informatie en daarmee hun cliënten centraal te kunnen stellen.

Marco Arts, manager ICT van Dichterbij, over deze keuze: “ICT is geen doel maar een middel om onze medewerkers te ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden. Of dit nu op kantoor, in een woning of op locatie is, het dient gewoon als water uit de kraan beschikbaar te zijn.Uw Ideale Zorgwerkplek is de geïntegreerde werkplekoplossing waarmee Dichterbij een inhaalslag maakt in gevraagde functionaliteit én dienstverlening. Daar blijft het niet bij: met Ordina/Inter Access als partners zetten we een stevig platform neer waarop we blijven innoveren!”

Met deze implementatie zijn de 5.000 medewerkers van Dichterbij in staat om plaats-, tijd- en device-onafhankelijk hun werk zelf zo optimaal mogelijk te organiseren: of het nu gaat om veilige toegang tot cliëntinformatie, online samenwerking in de zorgketen, actieve kennisdeling of multimedia-communicatie met de omgeving. Het uiteindelijk doel blijft: uitstekende zorg voor de cliënten van Dichterbij.

Dichterbij ziet ICT duidelijk als mogelijke enabler van hun dienstverlening: door innovatieve oplossingen slim in te zetten, kunnen de medewerkers van Dichterbij nog efficiënter werken en nog betere zorg bieden aan cliënten. Hiervoor zocht Dichterbij een echte innovatiepartner met kennis van de zorgmarkt, die meedenkt over de dienstverlening en hoe ICT, nu en in de toekomst, daar het beste aan kan bijdragen. ICT moet als ‘water uit de kraan’, altijd beschikbaar en makkelijk toegankelijk zijn. De invoering vanUw Ideale Zorgwerkplek en de bijbehorende infrastructuur zorgt ervoor dat medewerkers van Dichterbij straks tijds-, plaats- en device-onafhankelijk kunnen werken. En dit is pas de eerste stap naar een daadwerkelijk innovatieve, bedrijfsondersteunende ICT voor Dichterbij. waarbij ICT niet langer beperkend, maar juist stimulerend werkt voor de best mogelijke dienstverlening aan haar cliënten.

In dit samenwerkingsverband bundelen Ordina en SLTN Inter Access op optimale wijze hun krachten. Beide organisaties hebben een focus op het Zorgdomein. Ordina en Inter Access brengen hun expertise/kennis/ervaring op het gebied van zorg, applicaties en infrastructuren samen. Een slimme verbintenis die waarborgt dat Dichterbij de meest optimale en innovatieve oplossing voor haar infrastructuur en werkplekken krijgt.

Over Stichting Dichterbij

Dichterbij ondersteunt – in het stroomgebied van de Maas – mensen met een verstandelijke beperking, hun ouders en verwanten. We helpen hen met het nastreven van hun dromen, want dromen geven richting aan persoonlijke groei. We zorgen voor de middelen, relaties en begeleiding die de cliënt nodig heeft om met vertrouwen uitdagingen tegemoet te treden. En creëren zo kansen om voldoening te halen uit het dagelijks leven.

Date
Category
Healthcare, Managed Services, Uw Ideale Datacenter, Uw Ideale Werkplek