Solipsis Managed Services vertrouwt op Datacenter Brabant voor cruciale IT-infrastructuur

About This Project

Solipsis Managed Services biedt IT-oplossingen die opgebouwd zijn rond de businessdoelstellingen van zijn klanten. De technologische invulling is in die visie een afgeleide van de strategie. De infrastructuur is een commodity, zij het een cruciale commodity. De benodigde rekenkracht daarvoor neemt Solipsis in de vorm van Infrastructure as a Service (IaaS) af bij Datacenter Brabant. Datacenter Brabant is het Datacenter van SLTN.

Solipsis Managed Services is onderdeel van de Solipsis Group. “Wij nemen de regie over voor onze klanten, en ontzorgen ze volledig.”, zegt Marien van Bezooijen, directeur van Solipsis Managed Services. “Het uitgangspunt daarbij is niet de technologie, maar de doelstellingen van het bedrijf. Vervolgens gaan wij kijken welke oplossing erbij past. Dat hoeft helemaal niet altijd cloud te zijn, het kan ook een hybride oplossing of on premise zijn.”
“Wij richten ons op drie branches. De eerste is de zakelijke dienstverlening, zoals accountants en verzekeraars, die ook weer diensten leveren aan klanten. Daar willen wij op aansluiten. De tweede is de Food & Feed branche. Daar is een duidelijke scheiding te zien tussen kantoorautomatisering en fabrieksautomatisering. De derde branche waar wij actief in zijn is de maakindustrie, waar wij te maken hebben met industriële automatisering.”

Infrastructure as a Service (IaaS)
“Onze gesprekspartner is het management, omdat onze dienstverlening cruciaal is voor de business. In de uitvoering hebben wij natuurlijk wel te maken met IT. In dat proces doorlopen wij vijf stappen om te komen tot de beste oplossing. De infrastructuur is een commodity, zij het een cruciale commodity, waar de klant zich niet zoveel mee bezig hoeft te houden. Het gaat erom waar zij met hun organisatie heen willen. Onze rol verandert dus. Wij worden minder technisch en gaan in toenemende mate functioneel meedenken met de klanten. Het liefst leveren wij geen ‘IT’, maar wij willen een aanvulling zijn op hun business-proces.”
“Bij het leveren van die oplossingen is altijd veel rekenkracht nodig, die ook nog eens in tijd kan variëren. Wij zijn hiervoor op zoek gegaan naar datacenterpartners, omdat we niet de ambitie hadden om zelf een datacenter op te zetten. Wij nemen nu al twee jaar Infrastructure as a Service (IaaS) af bij Datacenter Brabant. Zij denken goed met ons mee over de meest passende oplossing voor onze klanten, en geven ons de vrijheid om zelf het platform te ontwerpen. Zij kunnen de rekenkracht garanderen, ook als er plotseling meer nodig is dan gepland. Wanneer wij moeten opschalen hebben wij de benodigde capaciteit binnen de gemaakte SLA afspraken beschikbaar. “Datacenter Brabant is professioneel en pragmatisch, dat past goed bij ons.” Onze klanten willen in de eerste plaats beleidsadvies. De ontwikkelingen gaan snel, uiteindelijk wil de klant maar een ding, namelijk de juiste informatievoorziening. Zij willen de informatie snel en op de juiste plek hebben. Dat is waar zij ons advies over vragen. Daar zit voor ons de groei, en het onderscheidend vermogen.”

Meedenken
“Daar komt bij dat onze klanten het prettig vinden om de data in een regionaal datacenter onder te brengen. Het is voor sommige klanten een hele stap om hun data de deur uit te doen, dus dan is het goed om te kunnen laten zien dat alles veilig staat in een regionaal datacenter. Ze kunnen het gewoon zien. Bij een Europees datacenter heb je dat gevoel veel minder. Dat is voor veel ondernemers waardevol. Datacenter Brabant heeft alles goed voor elkaar, we hebben hier nog nooit problemen gehad in de jaren dat we samenwerken, dat is wel eens anders. Er zit veel kennis in de organisatie achter Datacenter Brabant, waaronder SLTN Inter Access.”

Rust
“Klanten zien rekenkracht als commodity. Wij willen vooral rust. Wij willen niet te maken hebben met discussies over performance of uitval, dan gaan wij ons met de verkeerde zaken bezig houden. Wat wij aanbieden moet absoluut goed zijn. Alle tijd die wij moeten investeren in het oplossen van problemen is tijd die wij niet aan onze klanten kunnen besteden. Die mentaliteit begrijpt Datacenter Brabant heel goed. Daarom zijn zij uitgegroeid tot de eerste partij bij wie wij gaan kijken hoe wij oplossingen neer kunnen zetten voor onze klanten. De operatie is cruciaal, daar helpt Datacenter Brabant bij, dat geeft ons de rust om onze klant optimaal te ondersteunen in het primaire proces.”

Datacenter Brabant is het datacenter van SLTN. De gehele SLTN Cloud portfolio is uiteraard ook rechtstreeks bij DCB verkrijgbaar.

Datacenter Brabant
Gragtmansstraat 1B
5145 RA Waalwijk
0031 (0)416 76 72 10
www.datacenterbrabant.nl

Category
Cloud Services