SLTN en Axians sluiten overeenkomst met CBR

Het CBR heeft binnen de Rijksoverheid Aanbesteding voor Datacenters (ROAD) 2021 een nadere overeenkomst met de combinatie SLTN/Axians afgesloten voor het realiseren van een nieuwe netwerkinfrastructuur.

De vervanging van de huidige netwerkinfrastructuur gaat zorgen voor een betere, snellere en veiligere dienstverlening voor klanten en medewerkers van het CBR. De opdracht maakt deel uit van het programma “IT for Purpose” met als doel het ICT-landschap van het CBR te verbeteren en klaar te maken voor de toekomst. De opdrachtwaarde betreft enige miljoenen euro’s.

Future proof netwerk

Met behulp van de meest moderne technieken wordt winst gehaald op het gebied van efficiënt beheer, security, schaalbaarheid, stabiliteit en flexibiliteit. Hiermee ontstaat een netwerkinfrastructuur waarmee het CBR gebruikers, locaties en externe partijen op een flexibele wijze toegang kan bieden tot de diensten die op het netwerk draaien. Door gebruik te maken van een Software Defined Networking wordt het beheer van het netwerk sterk vereenvoudigd en geautomatiseerd. Toepassing van geavanceerde security technieken zorgt er voor dat een betere beveiliging van het netwerk wordt gewaarborgd. Onderdelen van de opdracht zijn naast de levering en implementatie, ook het onderhoud en beheer. Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technologie van HPE Aruba, VMware en Fortinet.

Eugène Tuijnman, CEO SLTN: “Wij kijken er enorm naar uit om gezamenlijk met Axians invulling te geven aan de toekomstbestendigheid en security van de infrastructuur van het CBR. Ons motto is niet voor niets “Future proof IT”, dat maken wij graag waar voor onze klanten!”