SLTN en Intellerts gaan strategische samenwerking aan om data gedreven werken op een hoger niveau te brengen. 


Samenwerking biedt een full service oplossing voor een succesvolle transformatie naar een data gedreven organisatie.

SLTN, kondigt vandaag een strategische samenwerking aan met Intellerts, de consultants die het potentieel van AI en Data Science maximaliseren. Beide bedrijven gaan voor een lange termijn samenwerking om organisaties verder te ondersteunen bij het benutten van de waarde die verstopt is in data.

SLTN biedt al jaren data, applicatie, technologie en infrastructuur services, alsmede de benodigde hard- en software en Cloudoplossingen. Intellerts diepgaande kennis en de expertise om bedrijven te ondersteunen met complexe vraagstukken rondom data engineering, advanced analytics en MLOps. Dankzij de samenwerking wordt er een extra competentie laag toegevoegd op het huidige aanbod van SLTN, waardoor klanten een full serviceoplossing krijgen om succesvol te transformeren naar een data gedreven organisatie. Future Proof IT derhalve om business value te realiseren.

Volgens SLTN en Intellerts is er enorm veel behoefte aan diepgaande Data Science consultancy. Organisaties moeten immers voortdurend schakelen naar de toekomst en vaker dan ooit complexe keuzes maken. Veel organisaties willen daarom transformeren naar een data gedreven organisatie, zodat ze diepgaande inzichten kunnen creëren, die zijn te vertalen naar concrete acties en betere besluitvorming.

Echter is er meer nodig dan alleen technologie en een goede dataset om toekomstbestendig te zijn. De uitdaging ligt dan ook in de ontwikkeling van een data gestuurd beleid, processen en uitvoering. Dankzij de samenwerking van SLTN en Intellerts krijgen klanten advies en ondersteuning om impact te maken met data. Denk hierbij aan het ontwikkelen van innovatieve data gedreven diensten, maar ook aan het verbeteren van de interne bedrijfsvoering om processen te optimaliseren, kosten te verlagen en de klanttevredenheid te verhogen.


“Een data gestuurd bedrijf worden is niet altijd eenvoudig en de kans is groot dat er gaandeweg een aantal hindernissen moeten worden genomen. Dat komt doordat data en technologie op zichzelf een organisatie niet persé succesvoller maken. Wat ook nodig is, is een verandering in mindset en inzet van leidinggevenden en medewerkers,” aldus Martin Haagoort, CEO bij Intellerts. “SLTN staat bekend om zijn technische kennis en heeft op het gebied van databeheer en business intelligence al veel organisaties geholpen. Daarentegen beschikt Intellerts over de nodige kennis om business vraagstukken vanuit Data Science op te lossen. Samen hebben we alle competenties in huis om organisaties succesvol te transformeren naar een data gedreven organisatie.“Wij merken dat veel van onze klanten naast IT-uitdagingen ook ontzorgt willen worden bij business vraagstukken waar data een belangrijke rol speelt of zou moeten spelen,” aldus Eugène Tuijnman, CEO van SLTN. “Intellerts kan advies en ondersteuning geven om dergelijke uitdagingen op te lossen. Zij hebben immers strategische kennis en de praktische ervaring om complexe data vraagstukken te duiden en relevant advies te geven. Door deze kennis te combineren met het SLTN portfolio kunnen we klanten een full-service oplossing bieden en ze begeleiden gedurende hun transformatie naar een data gestuurde organisatie.