SLTN Inter Access (SLTN) wint Europese aanbesteding en wordt technologiepartner van de Koninklijke Bibliotheek (KB).

SLTN heeft ingeschreven op de Europese aanbesteding waarbij de KB, de nationale bibliotheek van Nederland, op zoek was naar één specifieke partner op het gebied van storage- en serveroplossingen. SLTN heeft de aanbesteding gewonnen, met Atos als onderaannemer, en neemt de taak op zich om Koninklijke Bibliotheek te voorzien van technologisch hoogwaardige infrastructuur. Deze infrastructuur is onder meer bedoeld om de digitale collecties van de KB duurzaam te bewaren en beschikbaar te stellen. SLTN adviseert in keuze en ontwerp van de benodigde infrastructuur met betrekking tot deze omgeving.

De aanbesteding heeft een looptijd van vier jaar met drie maal een optie op verlenging met steeds een jaar (maximaal zeven jaar).

“Wij zijn verheugd in SLTN een technologiepartner gevonden te hebben met een breed portfolio aan oplossingen en tevens met de kennis om die oplossingen zo optimaal mogelijk voor de KB in te zetten. We zien uit naar een productieve samenwerking.” aldus Marc van den Berg, plaatsvervangend Algemeen Directeur van de KB

“SLTN heeft laten zien dat ze daarmee een uitstekende technologiepartner is voor de Koninklijke Bibliotheek, en daar zijn we enorm trots op” aldus Eugene Tuijnman, CEO SLTN.

Over de KB

De Koninklijke Bibliotheek (KB) is de nationale bibliotheek van Nederland en verzamelt, bewaart en deelt alle publicaties uit en over Nederland. Met haar (digitale) collecties en haar expertise brengt de KB mensen in aanraking met de kracht van het geschreven woord. Zo wil de KB iedereen de mogelijkheid bieden om te lezen, te leren of onderzoek te doen en zich daardoor verder te ontwikkelen. Dit doet zij samen met erfgoedpartners, de openbare bibliotheken en wetenschappelijke instellingen. Zo draagt de KB bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland.