SLTN Inter Access (SLTN) wint Europese aanbesteding voor het vervangen van de datacenter IT-infrastructuur van de regionale ICT samenwerking vanuit gemeente Doetinchem.

SLTN heeft ingeschreven op de Europese aanbesteding voor het vervangen van de datacenter IT-infrastructuur van de ICT samenwerking en heeft deze definitief gegund gekregen. De  ICT samenwerking omvat 13 organisaties met gemeente Doetinchem als gastheer voor het leveren van diverse automatiseringsdiensten.

Door toepassing van HyperConverged Infrastructure (HCI) van Nutanix beschikt de ICT samenwerking nu over een zeer geïntegreerd en geconsolideerd Dell server en Veeam back-up platform, eenvoudig in beheer en volledig op elkaar afgestemd.

De raamovereenkomst is ingegaan op 22 juli jl. en heeft een looptijd van 2 jaar met de mogelijkheid van 4 keer 1 jaar verlenging.

 “We zijn bijzonder trots op dit uitstekende resultaat en het gestelde vertrouwen door de ICT samenwerking. Door een constructieve samenwerking in combinatie met slimme private Clouddiensten van SLTN, is het doel behaald om de IT-beheersinspanning en -kosten aanzienlijk terug te brengen. De aanbestedingsprocedure die de gemeente Doetinchem gekozen heeft, een mededingingsprocedure met onderhandeling, gaf SLTN de kans om deze oplossing helemaal naar de wensen en eisen van de gemeente samen te stellen. We zijn erg blij dat de gemeente voor SLTN gekozen heeft. Hiermee laat SLTN tevens zien dat zij in de lokale overheidsmarkt op het gebied van infrastructuurdiensten een steeds sterkere positie krijgt.” aldus Eugene Tuijnman, CEO van SLTN.

“De ICT samenwerking heeft een aanbestedingstraject doorlopen om de infrastructuur in het datacenter te vervangen waarbij alle mogelijkheden van onpremise, Cloud en een combinatie van die twee tot de mogelijkheden behoorde. SLTN heeft zich in dit traject als partner gepresenteerd die een organisatie begeleidt in het maken van de juiste keuzes. Er zijn verschillende mogelijkheden benoemd en met goede beargumentering zijn afwegingen gemaakt voor keuzes die uiteindelijk hebben geleid tot een winnend voorstel op prijs, product en kwaliteit van de leverancier. We verwachten met SLTN een ICT-partner te krijgen die voor ons als een verlengstuk van de interne ICT-afdeling gaat fungeren.” aldus de ICT samenwerking.

 Over de ICT samenwerking vanuit gemeente Doetinchem
De ICT samenwerking is een samenwerkingsverband van gemeenten voor het leveren van Automatiseringsdiensten. De samenwerking omvat dertien organisaties waaronder de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek, Doesburg, Aalten en Bronckhorst en een aantal aan deze gemeenten gebonden organisaties met in totaal 2300 medewerkers. De ICT samenwerking is ingericht volgens het gastheerschapmodel waarbij gemeente Doetinchem de gastheer is. In het team ICT dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van de diensten werken 35 medewerkers.