SLTN Inter Access wint Europese Aanbesteding Hardware Datacenter Gemeente Haarlem

De gemeente Haarlem vernieuwt haar IT-infrastructuur middels twee nieuwe datacenters met ieder een Software Defined Datacenter (SDDC) gedeelte en een End User Computing (EUC) omgeving na een Europese aanbesteding. De raamovereenkomst is aan SLTN gegund na een Europese aanbestedingsprocedure waarbij een bedrag is gemoeid van meer dan 2 miljoen euro. De looptijd van dit project is twee jaar met de mogelijkheid voor de gemeente Haarlem om deze overeenkomst met twee keer één jaar te verlengen

Hardware op basis van VMWare
De opdracht betreft onder andere de levering van circa 13 servers voor SDDC en 8 servers voor EUC per locatie met een capaciteit voor 1.400 tegelijkertijd actieve gebruikers. Daarnaast worden ook netwerkcomponenten voor de datacenters, storage, back-up hardware en Edge-security producten geleverd. SLTN installeert en configureert deze hardware componenten en biedt de gemeente technisch beheer en support.

De inrichting en configuratie van de datacenters vindt plaats op basis van VMWare-technologieën.
De ruime kennis rondom advies, implementatie en beheer van de gekozen componenten deelt SLTN met de gemeente.

Hoge leverbetrouwbaarheid en flexibel
De gemeente koos uiteindelijk voor SLTN vanwege de flexibiliteit en schaalbaarheid van de aangeboden oplossing. De oplossing bestond uit de nieuwste technologieën in de markt.

Samenwerking
In goede samenwerking tussen Gemeente Haarlem en SLTN wordt momenteel de juiste oplossing geïmplementeerd. In de uitvoering van het project maakt de gemeente Haarlem gebruik van de scrum projectmethode. SLTN is heeft hier veel ervaring mee en is hierbij onderdeel van het scrumteam van Haarlem.

SLTN biedt oplossingen van Hewlett Packard Enterprise (HPE). Bij HPE heeft zij de hoogste partnerstatus: Platinum Partner en HPE Partner Ready Service Provider. Hiermee is gemeente Haarlem verzekerd van een totaaloplossing die aan alle eisen en wensen voldoet en de basis is voor strategische projecten in de toekomst.