SLTN wint grote aanbesteding voor het leveren van storage aan de Belastingdienst

SLTN wint grote aanbesteding voor het leveren van storage aan de Belastingdienst

SLTN heeft de openbare aanbesteding voor het leveren van storageapparatuur en bijbehorende software en dienstverlening voor de Belastingdienst gegund gekregen. Het betreft een raamovereenkomst met een looptijd van 3 jaar, met een mogelijke verlenging van 1 jaar. De opdrachtwaarde is ruim €87 miljoen. De aanbesteding is begeleid door de Categorie Datacenters van het Inkoop Uitvoeringscentrum Noord (IUC-Noord) van OCW.

 

De opdracht betreft het op een duurzame en veilige wijze inrichten, uitbreiden en onderhouden van de storage-omgeving van de Belastingdienst. SLTN wordt de komende jaren verantwoordelijk voor de aanschaf van storage producten en het onderhoud en support als een Single Point of Coordination (SPOC). Tevens zullen de specialisten van SLTN de Belastingdienst merkonafhankelijk adviseren over  de installed base. SLTN realiseert de levering van storage producten van diverse fabrikanten tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden. Ook zal SLTN ondersteunen bij het assetmanagement en het ontsluiten van nieuwe producten en diensten.

 

De hoge partnerstatussen die SLTN heeft bij leveranciers als Dell Technologies, HPE, IBM, NetApp, PureStorage, Rubrik en Veritas speelden een rol bij de gunning. Hein Kiemeney, Commercieel Directeur Corporate Accounts SLTN: “Onze partnerstatussen en het technisch inhoudelijk advies op de casus inclusief het advies op het gebied van duurzaamheid scoorden goed in de aanbesteding. Dit onderstreept de expertise van ons team op storage, zowel in diensten als producten en de mogelijkheden die de markt biedt.”

 

Eugène Tuijnman, CEO SLTN, voegt hieraan toe: “Deze gunning is een uitzonderlijk mooie afsluiting van het jaar 2021, waarin SLTN tevens perceel 2 van de X86 Serverapparatuur aanbesteding (persbericht: SLTN wint openbare aanbesteding ROAD21 Belastingdienst) en de Inhuur ICT Professionals aanbesteding van de Belastingdienst won, de laatste in combinatie met CIM Solutions (persbericht: Belastingdienst kiest partners voor megacontract van €600 miljoen). Ik ben enorm trots op ons team en wij kijken ernaar uit om samen met de Belastingdienst een future proof IT omgeving te realiseren!”