Zuidwester kiest voor SLTN als haar nieuwe ICT Partner.

Zuidwester is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij ondersteunen hen in het hebben van regie op het eigen leven, op het gebied van wonen, dagbesteding, werk, individuele begeleiding en behandeling. Voor het uitbesteden van haar ICT-dienstverlening is Zuidwester op zoek gegaan naar een deskundige ICT-partner, gespecialiseerd in de zorgsector. Na een uitgebreid selectietraject heeft de selectiecommissie unaniem gekozen voor SLTN.

In de selectiefase maakte SLTN het verschil door;

  • In het selectietraject te laten zien dat ze goed kunnen luisteren, maar vooral ook proactief meedenken over invulling van de ICT-oplossing en de ICT-dienstverlening.
  • Ervaring in de zorg en specifiek ook de gehandicaptenzorg.
  • Binnen alle geledingen binnen de SLTN-organisatie is de kennis in huis waar Zuidwester naar op zoek is.
  • Betrokkenheid bij diverse zorginnovaties wat aansluit bij de wensen van Zuidwester.


De ICT-Dienstverlening die SLTN gaat leveren bestaat uit een 1ste en 2de lijns servicedesk, service integratie (SPOC), monitoring en beheer technische infrastructuur, technisch applicatiebeheer, monitoring en beheer Microsoft 365 tenant, beheer werkplekomgeving inclusief back-up en ten slotte het beheer printomgeving. 

Eugene Tuijnman, CEO SLTN: “Zuidwester is vanuit een uitgebreid selectietraject op zoek gegaan naar een partner die hen ook als organisatie verder gaat helpen op ICT-vlak. We zijn dan ook enorm trots dat we op basis hiervan unaniem zijn gekozen als de ICT Partner voor Zuidwester. We kijken uit naar de prettige samenwerking met Zuidwester om samen de verdere stappen te gaan maken!”

Over Zuidwester

Zuidwester is een zorg- en dienstverlener voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en stoornis in het autismespectrum. 2.000 medewerkers en 600 vrijwilligers zetten zich iedere dag met hart en ziel in voor de cliënten, die met enige ondersteuning zelf hun weg in het leven kunnen vinden, of die dag en nacht volledige zorg vragen. Zij bieden ondersteuning in het hebben van regie op het eigen leven, op het gebied van wonen, dagbesteding, werk, individuele begeleiding en behandeling. De cliënten kunnen (jong)volwassenen zijn, ouderen of zelfs een heel gezin. De zorgorganisatie biedt deze ondersteuning in Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant, vanuit de woningen van Zuidwester of gewoon bij cliënten thuis.