Rabo Investments verkoopt haar belang in SLTN Inter Access aan CEO Eugene Tuijnman en ING Corporate Investments.

Rabo Investments verkoopt haar belang van 60% in SLTN Inter Access (SLTN) aan CEO Eugene Tuijnman en ING Corporate Investments. Na afronding van de transactie zal Tuijnman een ruime meerderheid van de aandelen in bezit hebben en ING Corporate Investments een minderheidsbelang.

Rabo Investments en Eugene Tuijnman zijn in 2009 de samenwerking aangegaan. Tuijnman heeft SLTN opgericht in 1997 en verkocht deze in 2007 aan een internationale system integrator. Vanwege de gevolgen van de financiële crisis ontstond de mogelijkheid tot terugkoop en besloot Tuijnman, samen met Rabo Investments, deze transactie medio juli 2009 uit te voeren.

“Na een succesvolle samenwerking met Rabo Investments is nu het moment gekomen om afscheid van elkaar te nemen en een volgende (groei)fase in te gaan. Hoogtepunt in de 10-jarige samenwerking is de overname in 2013 van Inter Access geweest, waardoor een breed georiënteerde IT-dienstverlener en IT System Integrator ontstond. SLTN is sindsdien gegroeid naar een omzet van 175 miljoen euro, komend van 45 miljoen euro omzet in 2009.
Een heel mooi resultaat dat we hebben kunnen realiseren dankzij een nauwe samenwerking met Rabo Investments, onze professionele medewerkers en de loyaliteit van onze zeer gewaardeerde klanten” aldus Eugene Tuijnman. “Met het aantrekken van ING Corporate Investments als (nieuwe) financiële aandeelhouder heb ik enorm veel zin om de komende jaren vol in te zetten op verdere groei van de onderneming en met name op de diverse aspecten van de digitale transformatie om daarmee onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.”

De transactie is nog onder behoud van toestemming van de Autoriteit Consument & Markt en het Bundeskartellamt voor de activiteiten van SLTN in Duitsland.

Dolf Broekveldt, investment director bij Rabo Investments: “Wij zijn heel trots op de resultaten die SLTN de afgelopen jaren heeft bereikt en dat we hier aan hebben kunnen bijdragen. We hebben er alle vertrouwen in dat SLTN samen met haar nieuwe partner een goede toekomst tegemoet gaat. Wij wensen hen daarbij alle succes toe.”

Corstiaan Withagen, Director ING Corporate Investments: “SLTN heeft een duidelijk onderscheidende positie in de markt met een brede dienstverlening en veel toegevoegde waarde voor haar klanten. We kijken er naar uit om de groei van de onderneming samen verder vorm te geven en het management en de onderneming te ondersteunen bij het realiseren van haar ambities“

De transactie is mede mogelijk gemaakt door de begeleiding van IBS Capital Allies.