SLTN-Axians wint Rijksoverheid Aanbesteding Datacenters (ROAD) 2021 voor het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV)

IUC-Noord heeft, namens de Staat der Nederlanden, de combinatie SLTN-Axians definitief ROAD2021 JenV gegund. Dit contract betreft de levering van hoogwaardige datacenteroplossingen en ondersteunende diensten voor het ministerie JenV, het CBR en het CAK.

 

Met ruime ervaring binnen de centrale overheid is SLTN-Axians vanaf 5 augustus 2021 verantwoordelijk voor levering, implementatie, configuratie en support van verschillende datacenteroplossingen en bijbehorende dienstverlening. Daarin draagt SLTN-Axians mede zorg voor het optimaal en duurzaam functioneren hiervan en waarborgt zij continuïteit, veiligheid en privacy.

De overeenkomst ROAD2021 JenV bestaat voor het merendeel uit producten en diensten van fabrikanten HPE, Cisco, NetApp, Dell-EMC, Nutanix en Fortinet. In totaal gaat het om een geraamde opdrachtwaarde van € 90.000.000, verdeeld over vier raamcontractanten. De overeenkomst loopt initieel 3 jaar met optioneel één jaar verlenging.

 

Duurzaam en Verantwoord
De Rijksoverheid maakt zich sterk voor de verduurzaming van Nederland. Zo draagt zij bij aan reductie van de gevolgen van klimaatverandering en de ontwikkeling van een duurzame economie. SLTN-Axians deelt deze denkwijze, duurzaam en verantwoord ondernemen zijn zichtbaar onderdeel van het DNA. De combinatie neemt, samen met verschillende partners, haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en voorziet de Deelnemers op een klimaatvriendelijke manier van de benodigde oplossingen en inzichten. Daarnaast hecht de Rijksoverheid veel waarde aan Internationale Sociale Voorwaarden en de omstandigheden waarin producten geproduceerd worden. SLTN-Axians vindt het belangrijk dat hier aandacht aan wordt besteed en ziet het als zeer positief dat de Rijksoverheid deze overweging meegenomen heeft in de gunningsbeslissing.

 

Succesvolle samenwerking tussen SLTN en Axians
Binnen ROAD2021 gaan SLTN en Axians de samenwerking aan. Als winnende combinatie beschikken zij gezamenlijk over de hoogste partner statussen en goede relaties bij fabrikanten als HPE (HIT en Aruba), Cisco, NetApp, Dell-EMC, Nutanix en Fortinet.

“SLTN en Axians gaan samen invulling geven aan de gewonnen aanbesteding ROAD2021. De aanpak van SLTN, waarbij onze klanten altijd de partners zijn in onze missie om duurzame en veilige datacentermiddelen te realiseren, blijkt opnieuw een uitstekende basis van vertrek en daar zijn we als #teamSLTN maar wat trots op”, aldus Eugene Tuijnman, CEO van SLTN. “Door de kwalitatieve inbreng van Axians op het gebied van Networking hebben we een zeer sterke combinatie kunnen neerzetten om de komende vier jaar het Ministerie van Veiligheid en Justitie en haar departementen te kunnen assisteren bij de levering en implementatie van haar IT-Systemen.”

“Continuïteit, veiligheid en privacy zijn belangrijk voor de dienstverlening aan onze centrale overheid. Wij zijn dan ook trots om, in combinatie met SLTN, geselecteerd te zijn als infrastructuur partner”, vult Tom Greeve, Director bij Axians, aan. “Met ruim 20 jaar ervaring binnen de overheid weet Axians kwaliteit voor ICT-infrastructuren te borgen. De kracht van Axians in het bieden van schaalbare en duurzame Networking  & Security oplossingen, gecombineerd met de bewezen ervaring in Server & Storage van SLTN, maakt dat wij elkaar naadloos aanvullen in onze dienstverlening aan de Deelnemers. Axians kijkt uit naar een succesvolle samenwerking.”