SLTN wint aanbesteding nieuwe Datacenter storage oplossing voor de gemeente Waalwijk

SLTN heeft de aanbesteding van de gemeente Waalwijk gegund gekregen voor het ontwerp, de aanschaf en het onderhoud van een nieuwe Datacenter storage oplossing. Naast de implementatie van de oplossing, die op korte termijn gepland staat, is de opdracht voor het onderhoud aangegaan voor vijf jaar.

Toekomstgerichte oplossing
De oplossing ter vervanging van het huidige storage systeem van de gemeente Waalwijk is gebaseerd op het meest recente IBM storage platform: IBM FlashSystem 5100. Standaard functionaliteiten zoals replicatie, point-in-time kopieën, automatische storage tiering die de gemeente Waalwijk nu beschikbaar heeft, zijn verder ontwikkeld. Daarnaast zijn nieuwe functionaliteiten toegevoegd die betrouwbaarheid en beheerbaarheid opop een nog hoger niveau brengen dan het huidige storage systeem.

Met het uitbreken van de COVID-19 pandemie verschuift de verhouding van medewerkers die op kantoor werken en de collega’s die vanuit huis werken, wellicht ook blijvend in de toekomst. Dit vergt aanpassingen van systemen, programmatuur en beveiliging in de breedste zin. De door SLTN geboden storage oplossing is ontwikkeld met het oog op de toekomst, op hoge doorvoersnelheden en lage latency.

Ontzorgen
Eugène Tuijnman, Algemeen Directeur SLTN: “Wij zijn er trots op om onze dienstverlening bij de gemeente Waalwijk verder uit te breiden en hen ook op het gebied van Datacenter storage volledig te ontzorgen.”

Wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk: “Digitalisering is ontzettend belangrijk. We zijn continu online en werken massaal thuis. Om aan alle eisen te voldoen is het van groot belang dat onze medewerkers altijd bij hun bestanden kunnen. Dankzij deze samenwerking kunnen wij onze dienstverlening op een hoog niveau houden.”

 

Over gemeente Waalwijk
De gemeente Waalwijk staat al meer dan 700 jaar op de kaart van Nederland. De gemeente bestaat uit de kernen Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Momenteel is Waalwijk een gemeente met ruim 48.000 inwoners, die ruim 6800 hectare in Noord-Brabant bestrijkt. De gemeente ligt centraal in Midden-Brabant en typeert zich door haar landelijk karakter en de dynamische bedrijvigheid in en rondom de kern van Waalwijk. De gemeente is uitstekend bereikbaar via het wegennet en via de Bergsche Maas. Waalwijk  heeft een belangrijke regionale functie op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en gezondheidszorg.