SLTN verwerft opdracht voor Bluewaters project in Dubai

Het Nederlandse technologiebedrijf 2getthere, wereldmarktleider in het ontwikkelen van autonome voertuigen en vervoerssystemen, heeft aan SLTN Inter Access (SLTN) de opdracht gegund voor de levering van IT System Integration voor een compleet nieuw autonoom voertuigensysteem dat het in aanbouw zijnde Bluewaters Island voor de kust van Dubai gaat verbinden met het metronetwerk van de stad.

Het innovatieve systeem heeft een transportcapaciteit van maximaal 5.000 passagiers per uur per richting. Het is daarmee wereldwijd de grootste in zijn soort. De nieuwe verbinding wordt nu al gezien als wereldwijde ’showcase’ voor de toekomst op het gebied van autonoom vervoer.

“SLTN is bijzonder trots dat wij de IT System Integration voor dit innovatieve project mogen uitvoeren. De omvang van dit project is uniek in de wereld en bevestigd eens te meer dat SLTN in staat is om toonaangevende innovatie projecten te ontplooien” aldus Eugene Tuijnman, CEO van SLTN. “Nadat 2getthere en SLTN in 2010 een soortgelijk project Masdar City, Abu Dhabi, hadden opgeleverd onder zeer uitdagende omstandigheden was de basis van de uitstekende samenwerking met 2getthere gelegd. Sinds 2010 heeft het project in Abu Dhabi meer dan 1 miljoen passagiers via autonoom rijdende auto’s vervoerd.”